Bloggen om digital kommunikation

Välkommen till CH Digitalbyrås blogg! Här delar jag med mig av allt möjligt som har med digital kommunikation att göra. Av sociala medier och digital marknadsföring. Av strategier för att förenkla och effektivisera det digitala arbetet. Av nyheter i branschen och kunskap som jag har med mig. Det kan även bli en och annan tanke om livet.

Jag skriver för dig som, liksom jag, älskar digital kommunikation (alltså att kommunicera i olika digitala kanaler) och vill lära dig mer eller ha någon att diskutera med. Kommentera gärna inläggen eller hör av dig om du vill prata digital kommunikation.

Kul att ha dig här!
Charlotta

En digital strategi gör att jag som företagare vet precis hur jag ska kommunicera i digitala kanaler och i vilka kanaler jag och företaget ska finnas. 

Jag har mött många småföretagare som kämpar med företagets digitala marknadsföring. Det är inte deras kärnverksamhet och jag tror att det ibland kan jämföras med bokföring; ett nödvändigt ont som bara måste göras (så är bokföring för mig i alla fall).
 

Läs hela inlägget »

När man som jag jobbar platsoberoende och digitalt är det extra viktigt att ha bra digitala verktyg för att arbetet, dokumentationen och kommunikationen ska flyta på bra. Även om man inte jobbar platsoberoende så har man nytta av digitala verktyg som underlättar jobbet.

Läs hela inlägget »

Varje år frågar Internetstiftelsen ett antal svenskar om deras internetvanor. Undersökningen blir en omfattande rapport, Svenskarna och internet, som blir tillgänglig för vem som helst. I mitten av oktober släpptes 2019 års upplaga.

Här får du en kort summering av en del av innehållet.

Läs hela inlägget »

Efter att ha lyssnat på experterna och lärt av egna erfarenheter så har jag här sammanfattat vad LinkedIn är och hur du kan använda det, samt lite tekniska tips och trix.

Tänk dig att LinkedIn är som en nätverksträff IRL, men digitalt. Hur beter du dig när du till exempel går på en nätverksfrukost? 

Läs hela inlägget »

Eftersom jag har fått många nya kontakter och följare i sociala medier på sista tiden så tänkte jag passa på att presentera mig, vem jag - Charlotta Hurtig - är bakom mitt CV (som ni hittar på LinkedIn, om ni är intresserade).
 

Läs hela inlägget »

Det finns hur mycket som helst att säga om hur man skriver på webben. Det har skrivits böcker i ämnet och jag har till och med gått en högskolekurs som bara handlade om det.

I det här inlägget kommer jag att ta upp några viktiga punkter som varje webbskribent enkelt kan anamma i sitt skrivarbete. Det är saker som jag ser ofta missas men som är enkla att använda. Så håll i dig, här kommer en snabbkurs i att skriva för webben.

Läs hela inlägget »

Använder du Instagram i ditt företag, för att marknadsföra dina tjänster, dina produkter eller för att bygga ditt personliga varumärke?

Här kommer lite tankar och tips om Intagram för företag. Häng med!

Läs hela inlägget »

Det börjar bli ganska vanligt att kunskapsföretagare digitalisera sin kunskap genom att göra onlinekurser . Men att även andra företagare kan ha nytta av att digitalisera olika delar av verksamheten är det nog inte alla som tänker på.

Här kommer några tips och tankar till dig som är företagare och vill digitalisera information eller kunskap.

Läs hela inlägget »